Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η απόλυτη διαπλοκή

το συρτάρι κάποιου «σκοτεινού» γραφείου παραμένει εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τις καταγγελίες του λογιστή Γιώργου Σαραντίδη, υπόθεση που αφορά σε τεραστίων διαστάσεων φοροδιαφυγή εταιρειών, που ανήκουν στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή.


Το αστρονομικό ποσό που αγγίζει τα 115 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται να «διέφυγε» της προσοχής των υπευθύνων, μεταξύ αυτών υπουργών, δικαστικών λειτουργών και ανώτατων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών. Στις εκπομπές «Ζούγκλα» & «Κίτρινος Τύπος», ο πρώην αρχιλογιστής της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Γουλανδρή, Γιώργος Σαραντίδης, κατήγγειλε τον Κώστα και Γιάννη Γουλανδρή, πολιτικά πρόσωπα αλλά και ανώτατους κρατικούς υπαλλήλους για συντονισμένη συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς με αποφάσεις και προτάσεις που αποκαλύπτουν τη διαφθορά, η οποία υπάρχει στους κόλπους της Δικαιοσύνης. Ωστόσο από τις 5 Δεκεμβρίου όταν και άρχισαν οι αποκαλύψεις, κανένας κρατικός μηχανισμός δεν έχει καλέσει τον καταγγέλλοντα, προκειμένου να δώσει τα στοιχεία.

Από την άλλη πλευρά, ερωτηματικά προκαλεί η συμπεριφορά του ΣΔΟΕ, το οποίο σε κατάσταση πανικού κάλεσε για φορολογικό έλεγχο τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Σαραντίδη, Νίκο Διαλυνά. Πάντως ο ίδιος ο καταγγέλλων ανέφερε στην εκπομπή ότι το ΣΔΟΕ επισκεπτόταν τον ίδιο κάθε φορά που έκανε μια καταγγελία για τους μεγαλοεφοπλιστές, όχι όμως για να του πάρουν τα στοιχεία αλλά για να ελέγξουν τον ίδιο!








zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis