Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: 4,5 εκατομμύρια για μίζες ψάχνει η Δικαιοσύνη

O “Ποσειδώνας” κόστισε πολύ. Η σύμβαση “Ποσειδώνας 2” που αφορούσε την αναβάθμιση υποβρυχιων τύπου 209 έχει τεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης . Σύμβαση που είχε υπογραφεί την περίοδο της υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News “την ύπαρξη ομάδας που αναλάμβανε να διοχετεύει πληρωμές σε Έλληνες αξιωματούχους για την υπογραφή της σύμβασης” αποκαλύπτουν έγγραφα τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Εισαγγελίας του Μονάχου για την εταιρεία Ferrostaal.

Σύμφωνα μ΄όσα προκύπτουν από το περιεχόμενο των εγγράφων η “Ομάδα Β” όπως αποκαλείται έδρασε την περίοδο Παπαντωνίου και μέσω υπεράκτιας εταιρείας διαχειρίστηκε πληρωμές 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται ότι “η Ομάδα Β είναι ο Λιβανός που είναι γνωστός στην Ελλάδα για την επιρροή του στην πρώην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...Ο Λιβανός είναι γνωστός για την αναμειξή του στις συμφωνίες για την αναβάθμιση των γερμανικών υποβρυχίων” αναφέρει η έκθεση που έχει ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2006.

Στα ίδια έγγραφα που προέρχονται από έρευνα δικηγορικής εταιρείας κατόπιν παραγγελίας της Ferrostaal αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“...κάποιες πηγές θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις των μηχανορραφιών που έχουν γίνει πίσω από τις συμφωνίες του αμυντικού τομέα είναι απίθανες για τους εξής λόγους: Οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ενορχήστρωσαν την πώληση της HDW έχουν ασυλία απέναντι στον ελληνικό νόμο και φαίνεται να υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των ελληνικών ΜΜΕ να μην κυνηγήσουν την ιστορία...”

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis