Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τεράστιο το ποσό για τα κρατικά αυτοκίνητα

Η κρατική και κυβερνητική αναλγησία εις βάρος αθώων πολιτών που αγωνίζονται για ένα κομμάτι ψωμί, διαιωνίζεται δίχως τέλος και όρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που.... κατατέθηκαν στη Βουλή από το γενικό γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο, περισσότερα από 320.000.000 ευρώ δαπανώνται ετησίως για το στόλο των κρατικών αυτοκινήτων παραβιάζοντας την εδώ και χρόνια υπουργική απόφαση η οποία προέβλεπε τη σταδιακή απόσυρση όλων....
 των οχημάτων πάνω από 1.400 κυβικά που βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής του δημοσίου. Τα πλοκάμια του σκανδάλου απλώνονται όχι μόνο στο γεγονός αλλά και στα πρόσωπα που κάνουν χρήση αφού εκτός από αξιωματούχους μετακινούνται με πολυτελή οχήματα και δεκάδες υπηρεσιακοί παράγοντες χωρίς μάλιστα να διαθέτουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα που απαιτούνται, όπως η διαταγή πορείας ή το δελτίο κίνησης. Στην ερώτηση του κυρίου Νίκου Νικολόπουλου για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιδείξει πολιτική βούληση και να εφαρμόσει την απόφαση του 2010 129/2534/ 2010, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παραδεχόμενο πως αρκετές υπηρεσίες δε συμμορφώθηκαν με την προαναφερθείσα εγκύκλιο υποστήριξε πως απαιτείται επιχειρησιακός σχεδιασμός ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η απόσυρση των κρατικών οχημάτων θα δημιουργούσε νέες δαπάνες οι οποίες σε συνδυασμό με την ανεπαρκή χρονική προθεσμία που είχε τεθεί δεν επέτρεψε την έγκαιρη προσαρμογή των υπηρεσιών. Ομολογουμένως η εν λόγω απάντηση είναι εξωτερικά καλή για ένα καλό θεωρητικό σεμινάριο ίσως και πανεπιστημιακό, σε καμία περίπτωση όμως δε δίνει λύση στις αλόγιστες σπατάλες που επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ στήνουν «στο εκτελεστικό απόσπασμα» βιοπαλαιστές και συνταξιούχους που ποτέ τους δε μπήκαν δωρεάν σε λιμουζίνα όσο και να το άξιζαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis