Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή

Δύο δικογραφίες που αφορούν ευθύνες του Μανώλη Κεφαλογιάννη ως υπουργού έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2010,αλλά δεν κινείται καμιά διαδικασία για να ελεγχθεί ο πρώην Υπουργός. Δεν είναι καν γνωστό αν ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής στο Σώμα,ώστε να υπάρξει πρωτοβουλία βουλευτών για να ελεγχθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.


Η πρώτη δικογραφία απεστάλη με αριθμό πρωτοκόλλου 3254 στις 9 Αυγούστου 2010 και άλλη με αριθμό 4265 στις 5 Νοεμβρίου του 2010.Προέκυψαν μετά από μήνυση του πλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Σκάλκου και είναι σοβαρές,αφού αποδεικνύουν παραθεσμική λειτουργία ομάδας γύρω από τον Υπουργό. Η ομάδα αυτή η οποία σύμφωνα με τον Πλοίαρχο λειτουργούσε με ευθύνη του διευθυντή του Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ηλία Φιλιππακόπουλου,έκανε μεταθέσεις παρακάμπτοντας κάθε κανόνα αξιοκρατίας. Ο Σκάλκος κατέφυγε στον εισαγγελέα,ο οποίος έδωσε εντολή να παραδοθούν από το υπουργείο,όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την μισθοδοσία του Φιλιππακόπουλου αλλά και τη χρήση υλικού του Υπουργείου παρανόμως. Ο Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να παραδώσει στην Εισαγγελία τα στοιχεία και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος η οποία διαβιβάστηκε τελικώς στη Βουλή.

Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος,όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC,είναι γνωστός υμνητής της Χούντας ,ο οποίος έστελνε στον Δικτάτορα Παπαδόπουλο συγχαρητήριες επιστολές. Όταν μάλιστα η Ευρώπη αποκήρυξε τη χούντα αποπέμπτοντας την Ελλάδα απ το Συμβούλιο της Ευρώπης,ο Φιλιππακόπουλος αποκαλούσε τον Παπαδόπουλο ήρωα και τους Ευρωπαίους βάρβαρους.

Ο Φιλιππακόπουλος μετά από χρόνια απέκτησε συνδικαλιστική δράση αλλά καταγγέλθηκε ακόμη και από τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ.

Υπηρέτησε τελικώς στο γραφείο του Κεφαλογιάννη όταν έγινε βουλευτής.Έτσι η Ελληνική Δημοκρατία,πλήρωνε αυτόν που την κατέλυσε.Όταν ο Κεφαλογιάννης έγινε Γραμματέας της ΝΔ,ο χουντικός Φιλιππακόπουλος έγινε Διευθυντής του,με τα λεφτά βεβαίως και πάλι της Δημοκρατίας.





Για χάρη του Χουντικού Φιλιππακόπουλου σχηματίστηκαν δικογραφίες κατά του Κεφαλογιάννη.Σε ένα από τα πολλά ντοκουμέντα,ο Φιλιππακόπουλος δίνει συγχαρητήρια στον δικτάτορα όταν η Ελλάδα αποπέμπεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω Χούντας Η πολύ στενή σχέση Φιλιππακόπουλου-Κεφαλογιάννη,δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά αλλά και ψιθύρους στην ίδια τη Ν.Δ.Οι ποινικές ευθύνες όμως του πρώην υπουργού δεν εξετάζονται ως σήμερα και για τις δύο δικογραφίες,υπάρχει μεθόδευση διαγραφής Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η επιμονή κάποιου πολίτη και μάλιστα αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος,καταφέρνει να φέρει τη Δικαιοσύνη μπροστά σε ένα πιθανό σκάνδαλο υπουργού. Σκοντάφτει όμως στις πολιτικές μεθοδεύσεις. koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis