Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κοντονής: Πιθανό να βάλουν χέρι στις καταθέσεις

Κοντονής: Πιθανό να βάλουν χέρι στις καταθέσειςΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την πρωτοβουλία Τσίπρα σχετικά με την εξεταστική για το μνημόνιο, τον Αλ. Αλαβάνο και την πολυφωνία των απόψεων στην Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Σαμαράς ήταν ο πολιτικός που έλεγε ότι θα υπάρξει μια εξεταστική για το μνημόνιο. Και αυτή την εξεταστική, όταν ήρθε η ώρα να την ψηφίσει την αρνήθηκε. Επομένως, μοναδική διέξοδος, για να μάθει τι έχει γίνει ο ελληνικός λαός ήταν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής σε σχέση με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Βουλής που ερευνά, τι έκανε η τρόικα στην Ευρώπη, τη «μαύρη βίβλο» του μνημονίου.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, έχουν έναν άλλο βαθμό συγκρότησης και υπευθυνότητας. Σε τέτοια ζητήματα είναι πολύ δύσκολο να μην υπάρχει εξέλιξη και τουλάχιστον ένα πόρισμα για το τι έχει συμβεί», πρόσθεσε.

«Εμείς θα δώσουμε μια μάχη επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων. Αν συνεχιστεί αυτή η δουλεία, τότε δεν υπάρχει επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία για τα επόμενα 50 χρόνια», σχολίασε.

«Οι απόψεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνου, με θλίβουν. Μου κάνει εντύπωση η σφοδρότητα. Ο επιθετικός λόγος φτάνει στα όρια της πολιτικής ελεεινολογίας», σχολίασε για τα όσα κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος.

«Το αν θα συζητάμε και το αν θα εκφράζονται απόψεις για το Α ή Β θέμα, αυτό είναι άποψη δημοκρατίας. Στο συνέδριο βεβαίως και διαλύθηκαν οι συνιστώσες αλλά αποφασίστηκε ότι θα υπάρχουν ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα και τάσεις τα οποία θα συμβάλουν στη συζήτηση και τη δημιουργία θέσεων», σχολίασε ο Σ. Κοντονής.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να μένει με σταυρωμένα τα χέρια όταν κάποιοι απεργάζονται την κατάλυση της. Ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ναζιστική συμμορία, δεν είχε άλλο στόχο παρά την κατάλυση του Δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Επιβεβαιώνεται ό φόβος του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ακόμη και οι μικροκαταθέτες βρίσκονται στο έλεος, των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων. Δεν αποκλείεται να δούμε να βάζουν χέρι και στις καταθέσεις. Είναι πολύ πιθανό αφού είναι ανοιχτό ως ενδεχόμενο.

«Από αυτά που δημοσιοποιούνται μέχρι σήμερα, βλέπω ότι τουλάχιστον για τη συγκρότηση αυτού που λεμέ, περί εγκληματικής οργάνωσης, υπάρχει επαρκές υλικό».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis