Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνούν Λαφάζανης και Τσίπρας για ευρώ και δραχμή

Μαίνεται η κόντρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για ευρώ ή δραχμή με την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη να στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα πως η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφική.
Με μία καθυστέρηση περίπου ενός μήνα η Αριστερή Πλατφόρμα, με κύριο εκφραστή τον Λαφαζάνη, απάντησε στον Τσίπρα που από το Τέξας μιλούσε για....
καταστροφή από τυχόν έξοδο από το ευρώ.
Σήμερα η Αριστερή Πλατφόρμα στο «κείμενο συμβολής» που παρουσίασε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ξεκάθαρα:
''Δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη''.
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης:
''Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύσουν στην αρχική φάση, δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή, όπως σκόπιμα προπαγανδίζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι.
Η έξοδος από την Ευρωζώνη στο πλαίσιο ενός προοδευτικού προγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά από μία κυβέρνηση της Αριστεράς για να ανασυγκροτηθεί προοδευτικά η παραγωγική βάση της χώρας,
να ενισχυθεί σημαντικά η απασχόληση, να προστατευθεί στοιχειωδώς η ελληνική οικονομία και κυρίως για να υπάρξει ευνοϊκή και ισχυρή χρηματοδότηση για ένα ευρύ πρόγραμμα παραγωγικών δημόσιων επενδύσεων και ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μικρομεσαία αγροτιά''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis