Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στη φυλακή η σύζυγος και τα παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη

sth-fylakh-h-syzygos-kai-ta-paidia-toy-payloy-pswmiadhΠροσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη που κατηγορούνται για την υπόθεση της εταιρίας ΑΣΠΙΣ Πρόνοια.

Τα μέλη της οικογένειας του επικεφαλής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από ένταλμα του ανακριτή Χρ. Παπακώστα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και για εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκαν αδικήματα όπως απάτη, υπεξαίρεση και απιστία.

Για την υπόθεση της εταιρίας ΑΣΠΙΣ, που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ σε επενδυτές αλλά και στο Δημόσιο, έχει κληθεί σε απολογία και ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος Π. Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή όσα τους αποδίδονται. Η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ποινική ευθύνη, καθώς είχαν τυπικό ρόλο στο Συμβούλιο της εταιρίας, ενώ ο γιος του τονίζει πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ Capital.

Πριν λίγο καιρό διατάχθηκε εκ νέου προσωρινή κράτησή του, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ποσού 5,8 εκατομμύριων ευρώ, για υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας του το 2000, χρήματα τα οποία, κατά την κατηγορία, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis