Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μηταράκης: Κατέχει τίτλους σε εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ελληνικό χρυσό

Δυο μείζονα πολιτικά θέματα προκύπτουν με το πόθεν έσχες του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκης.


 Αφενός, ο κ. Μηταράκης δηλώνει ότι να κατέχει τίτλους αξίας άνω των 155.000 λιρών Αγγλίας, της εταιρείας Fil UK Pension Plan, θυγατρική του ομίλου Fidelity ο οποίος όμως έχει εξασφαλίσει -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο.

 Προκύπτει σαφώς σοβαρό πολιτικό και νομικό ζήτημα καθώς ο κ. Μηταράκης ειναι μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα μας. Μάλιστα, επί των ημερών του εγκρίθηκαν και οι σχετικές άδειες. Δημιουργούνται τουλάχιστον σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο κ. Μηταράκης απο τη θέση του αρμόδιου υφυπουργού προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση εταιρείας στην οποία ο ίδιος ειναι μέτοχος.

 Το έτερο ζήτημα που γεννάται ειναι σχετικά με την αγορά ακινήτου αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ απο τον κ. Μηταράκη στο Λονδίνο. Το ερώτημα που τίθεται στη προκειμένη περίπτωση είναι το "πόθεν", δηλαδή απο ποια πηγή ο υφυπουργός εξασφάλισε αυτο το τεράστιο ποσό για την αγορά του ακινήτου. Τίθεται λοιπόν για μια ακόμη το πολιτικό ερώτημα εάν η Βουλή εκτός απο το "έσχες" θα αναζητήσει και το "πόθεν" των πολιτικών της χώρας.

κλικ στην εικόνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis