Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΑΓΩΝΙΑ-ΦΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ - ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

.O βαρύς χειμώνας κάνει την εμφάνισή του στην χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα (υπολογίζονται από την ΔΕΗ σε 380.000 τα νοικοκυριά που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλής), το πετρέλαιο θέρμανσης λίγω κάτω από 1,3 ευρώ στην Αθήνα και μέχρι και 1,5 ευρώ το λίτρο στην επαρχία και μια Ελλάδα να προσεύχεται να περάσει γρήγορα αυτό το κύμα ψύχους πριν θρηνήσει κι άλλα θύματα.


Η Ελλάδα της εξαθλίωσης μπαίνει στον πιο δύσκολο χειμώνα της εποχής των Μνημονίων, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς πετράλαιο θέρμανσης, χωρίς ρούχα, καλά-καλά...

Από την Τρίτη τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών και πρέπει όλοι να προσέχουν από τα αποτελέσματα του ψύχους που θα ενσκήψει στην χώρα και να βοηθούν όσο μπορούν τους έχοντες ανάγκη, ανέργους, ηλικιωμένους, οικογένειες ανέργων ειδικά αυτές που έχουν μικρά παιδά κλπ.

Να προμηθεύετε σε όσους είναι αδύναμοι, ζεστά ρούχα που δεν χρειάζεστε, κουβέρτες, παπλώματα και να προσέχετε ειδικά τη νύχτα να μην κοιμάστε κοντά σε εστίες θέρμανσης που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα το οποίο δεν διοχετεύεται εκτός οικίας με κάποιο τρόπο (μπουρί σόμπας, καμινάδα κλπ)

Οι συνεχείς θάνατοι των ανθρώπων από την αδυναμία τους να προστατευθούν από το κρύο, με αποκορύφωμα αυτόν της 13χρονης Σάρας (την επομένη ημέρα κάηκε σπίτι στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης από κεριά που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν από το ψύχος) πρέπει να σταματήσουν και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, όπου και όπως μπορούμε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αθήνα η θερμοκρασία από τους 12 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, θα πέσει την Τρίτη στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια προάστια δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς καθ'όλη την διάρκεια της ημέρα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα από την Τρίτη πολύ δύσκολα θα δούμε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν και αυτό θα κρατήσει μέχρι την Παρασκευή τουλάχιστον.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 8 Μποφόρ και κατά τόπους και τα 10 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το απόγευμα της Τρίτης κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα, με παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.
v Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την ημέρα, αλλά τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και δεν ξεπεράσουν τα 5-6 Μποφόρ.



Την Τρίτη θα αρχίσει η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις απογευματινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.



Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Την Τέταρτη 11/12 και την Πέμπτη 12/12 θα επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες με εξασθένηση των παγωμένων ανέμων από την νύχτα της Πέμτπης προς Παρασκευή.

Οι βοριάδες στα 4 με 6 μποφόρ στα δυτικά και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα της Πέμπτης.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.


Αναλυτική πρόγνωση: Αττική Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το βραδύ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis